VOF-nyheter

Inför 2020 gör Västergötlands OF en offensiv för att stötta kretsar och föreningar som önskar extra stöd för samverkan och gemensamma aktiviteter och/eller träningar. Hoppas din förening och er krets är med också!

Den 6 oktober arrangerar vi Traneträffen i klassiska långdistansmarker i Länghem.

Hjortarna gjorde det igen!

(2019-09-09 15:22)
När Västgötatoppen Klubb avgjordes i samband med Lång DM i Skövde den 8/9 gjorde OK Skogshjortarna processen kort, dominerade finaltävlingen stor och kunde därmed, precis som ifjol, avgå med totalsegern.

I H21 har samtliga individuella DM tävlingar i år haft samme segrare. Erik Classon, OK Orinto fullbordade segerkvartetten i och med sitt lopp vid lång DM i Skövde den 8/9. Tävlingen utgjorde även final i årets Västgötatoppen.

Orientering anses av många vara en relativt jämställd idrott, men så är det inte om man tittar på arrangörssidan. En kartläggning visar att det är betydligt fler män än kvinnor som blir tävlingsledare och banläggare vid arrangemang i Västergötland.

Årets PreO DM avgjordes i Skövde på förmiddagen den 7 september och lockade 72 deltagare varav 24 västgötar som gjorde upp om titeln.

Rätta raden!

(2019-09-09 10:03)
Vid lång DM i Skövde den 8/9 fanns VOFs styrelse på plats med informationstält och aktiviteter i form av LabyrintOL och tipspromenad om regler. Här kommer frågor och rätta svar, samt vinnarna som kommer föräras bokpris brevledes.

Nyhetsbrev nr 7 2019

(2019-09-09 09:00)
Nyhetsbrev nr 7 2019 från Västergötlands OF finns publicerat!

OK Tranans D21 lag stod för en imponerande insats och segrade komfortabelt när DM stafetten avgjördes i skogarna utanför Götene den 1 september. Desto jämnare var det i H21.

När den gånga helgens två deltävlingar, DM Medel och DM Stafett, räknats in för Västgötatoppen Klubb finner vi fjolårssegrarna OK Skogshjortarna i topp men endast med sju poängs marginal.

När OK Klyftamo och Mariestads FK bjöd på DM i medeldistans fick deltagarna sannerligen smaka på orienteringsteknisk terräng och bitvis motsträvig vegetation.

Sommaren går mot sitt slut och hösten gör intåg. Det innebär också att Västgötatoppen är tillbaka. Tre deltävlingar återstår och det är dags att mobilisera styrkorna för att vara många till start.

Delta på PreO DM

(2019-08-20 10:57)
I år är möjligheten att testa PreO och delta på PreO DM bättre än någonsin då tävlingen går i samband med Lång DM i Skövde.

År 2025 ska en procent av Sveriges befolkning vara orienterare, åtminstone enligt de nationella målsättningarna. Hur når vi dit? Och hur kan vi anpassa vår idrott för att skapa en mer heterogen medlemsbas?

Nyhetsbrev nr 6 2019

(2019-08-20 09:00)
Nyhetsbrev nr 6 2019 från Västergötlands OF finns publicerat!

E-post: mfk@mariestadsfk.se