VOF och SOFT-nyheter

Orienteringsnyheter från Västergötlands orienteringsförbund och Svenska orienteringsförbundet.

Till SOFT:s nyhetssida - Till VOF:s nyhetssida

RF:s reviderade intressepolitiska program

(2019-01-17 11:23)
Riksidrottsförbundet (RF) har presenterat ett uppdaterat intressepolitiskt program. I programmet har RF samlat de för idrottsrörelsen viktigaste frågorna där förutsättningarna behöver förbättras och förändras.

Uppdaterat regelverk

(2019-01-15 09:03)
Regelverket för orienteringslöpning har uppdaterats, bland annat med nya anmälningsavgifter, införande av arrangemangsavgiften som ersätter SOFT- och tävlingsavgiften, samt större kartskalor för yngre och äldre.

Nyhet från Svensk Orientering

Tove Årets kvinnliga traillöpare 2018: "Jättekul!"

(2018-12-30 10:48)
Tove Alexandersson har ytterligare en titel att lägga till samlingen. Häromdagen utsågs Jerringpriskandidaten till Årets kvinnliga traillöpare 2018.

Nyhet från Svensk Orientering

Så kan ni stärka er förening

(2018-12-30 08:55)
Föreningen är dess medlemmar och den verksamhet de tillsammans skapar. Hur gör en förening för att bygga hållbart, skapa generationsbredd och göra unga mer delaktiga? Deltagande i Ungoteket Riks är en bra början.

Tove Alexandersson har utsetts till "Årets orienterare i världen", både med och utan skidor under fötterna. "Eftersom jag satsar på två sporter kan jag träna mer och hårdare", säger Alexandersson.

Nyhet från Svensk Orientering

Alexandersson vidare i kampen om Jerringpriset – dags att rösta igen!

(2018-12-20 11:21)
I dag blev 16 Jerringpriskandidater 8 – och som väntat är Tove Alexandersson kvar i omröstningen. Andra röstningsrundan är redan igång och nu har du chans att rösta världens bästa orienterare raka vägen till Globen.

Nyhet från Svensk Orientering

Alexandersson vidare i kampen om Jerringpriset – dags att rösta igen!

(2018-12-20 11:21)

Senaste numret av Skogssport gratis – julrea på digital prenumeration

(2018-12-18 10:16)
Lagom till jul bjussar Skogssport på sitt senaste nummer i digital form. Provläs tidningen gratis och missa inte att vi fram till årsskiftet kör en julkampanj med rejäl rabatt på den digitala årsprenumerationen 2019.

Senaste numret av Skogssport gratis – julrea på digital prenumeration

(2018-12-18 10:16)

Nyhet från Västergötlands Orienteringsförbund

Jultider på kansliet

(2018-12-18 08:30)
Västergötlands OF med förtroendevalda och personal önskar alla västgötaorienterare en riktigt god jul och ett gott nytt år. Kansliet kommer mestadels vara obemannat från 21 december tills efter trettonhelgen.

Uppdateringar i kartnormen

(2018-12-17 19:41)
Det har kommit ett antal mindre uppdateringar av ISOM 2017. Dessa uppdateringar bör genomföras för pågående svenska kartritningsprojekt med nya normen.

Nyhet från Svensk Orientering

Laserdata har börjat släppas gratis

(2018-12-17 19:30)
Sverige laserskannas på nytt. Dessa laserdata blir ”öppna data”, dvs. helt kostnadsfria och de får då användas och spridas fritt helt utan restriktioner.

Nyhet från Svensk Orientering

Svensk översättning av nya färgordningen vid utskrifter

(2018-12-17 19:21)
Tidigare i år informerade vi om den nya färgordningen vid utskrifter. Dessa finns nu på svenska.

Det har tagits fram en steg för steg-guide för att kontrollera en karta. I samband med framtagandet har även protokollet för kartkontroll uppdaterats mot ISOM 2017.

Efter nyår blir det 7 500-del och 3 000-del för alla 45-åringar och uppåt på skogskartor respektive sprintkartor. I 16-klassen blir det 10 000-del på långdistans. Det nya beslutet påverkar bland annat banläggning och utskriftsformat.

Roland Persson, Madlyckevägen 3

Tel: 0501-142 16, 0501-202 45