SOFT-nyheter

För löparna i det svenska orienteringslandslaget är det nu grundträningsperiod. För Max Peter Bejmer är dock läget annorlunda i och med att han är uttagen till Terräng-EM, som avgörs i Italien den 11 december.

I samband med landslagets höstsamling helgen som var har programmet och uttagningsramarna för 2023 publicerats.

2012 röstades Tove Alexandersson fram som vinnare av Årets orienterare för första gången. Och sedan dess har hon tagit hem priset alla år utom två. Så även 2022 men i år delar hon utmärkelsen med Martin Regborn.

Den nya landslagstruppen har dragit igång träningen inför 2023 års säsong. Under veckoslutet är löparna i A-landslaget och Utvecklingslandslaget på plats i Upplands Väsby och genomför många träningspass.

Fortsatt samarbete med spännande utvecklingsmöjligheter när Silva och Svenska Orienteringsförbundet ingår nytt treårsavtal.

Svensk Orientering kan se tillbaka på ett fantastiskt starkt 2022 med stora framgångar på VM, EM och i världscupen. Förbundskaptenerna Kalle Dalin och Anneli Östberg har haft angenäma problem när de nu tagit ut landslagstrupperna för 2023.

Jens Andersson, Kristinehamns OK; och Anders Höije, Göteborgs-Majorna OK; kan titulera sig SM-mästare efter PreO-SM i helgen.

Den 3-5 februari arrangeras en Junior- och Seniortränarutbildning modul A på Bosön utanför Stockholm. Sista anmälan är den 1 januari 2023.

Passa på att gå Grundutbildning för tränare (GUT) med start den 5 december. Utbildningen är första delen av tre delar i Junior- och seniortränarutbildningen (JSTU). Sista anmälan är den 23 november.

Bagheera och Svensk Orientering har tecknat ett avtal över fyra år. Samarbetet innebär att Bagheera fortsätter som partner till Svensk Orientering och tävlingspartner till O-Ringen.

I Davos knep han en andraplats i VC-långdistansen. Nu har Max Peter Bejmer slagit till med ett silver när Nordiska mästerskapet i terränglöpning avgjordes i helgen. "Jag överraskade mig själv också", säger han.

I slutet av oktober mejlades det ut en länk till en enkät om hur användarvänligheten i OLA kan förbättras. För dig som inte fått länken, men vill bidra, finns den i nyheten nedan. Med hjälp av dina svar kan vi göra OLA ännu bättre - tack på förhand!

Hanna Lundberg tog storslam på Junior-VM i Portugal. Den avslutade långdistansen vann hon snudd på tre minuter före Finlands unga talang Eeva Liina Ojanaho. Lundberg var känslosam efter guldsuccén som kom efter en skadefylld sommar.

Växjö OK:s Noel Braun gjorde en fantastisk långdistans på JVM i Portugal. En liten miss på slutet gjorde att det blev dramatiskt men Braun tog guldet med 17 sekunders marginal till Norges Kornelius Kriszat Löfvald.

Det blev ett suveränt guld till Jesper Johansson, Edvin Nilsson och Noel Braun på JVM-stafetten i Portugal och tvåa över mållinjen var andralaget med Felix Silver, Olle Karlsson och Valter Pettersson.

E-post: mfk@mariestadsfk.se