VOF och SOFT-nyheter

Orienteringsnyheter från Västergötlands orienteringsförbund och Svenska orienteringsförbundet.

Till SOFT:s nyhetssida - Till VOF:s nyhetssida

SM tävlingar i höst

(2020-07-14 11:00)
Efter att i princip alla SM-tävlingar ställts in/skjutits upp har nu flera distanser "återuppstått" i ny skepnad, på ny plats och/eller nya datum. I höst blir det SM i Lång, Medel, Sprint och Sprintstafett och dessutom ett Ungdoms-SM i Långdistans.

Orientering hemma istället för O-Ringen

(2020-07-13 09:29)
Äntligen mer orientering! På flera ställen i distriktet erbjuds flerdagarsorienteringar under vecka 30 då det tänkta O-Ringen i Uppsala skjutits upp till 2021. Så... passa på att anmäla dig och delta i dessa finfina alternativ!

Nyhet från Svensk Orientering

Linda Take invald i internationella förbundets styrelse

(2020-07-10 17:58)
Det blev rekorddeltagande på General Assembly. IOF:s årsmöte skulle egentligen ha hållits i samband med VM i Danmark, men eftersom det mästerskapet sköts på framtiden blev mötet digitalt. Bland annat valdes Linda Take in i council.

Nyhet från Svensk Orientering

Uppdaterade riktlinjer – så kan vi arrangera coronasäkrade tävlingar

(2020-07-10 15:55)
Då ny info kommer efterhand, både från myndigheter och RF, har SOFT vid ett par tillfällen uppdaterat vad riktlinjerna och reglerna innebär specifikt för svensk orientering. Ta del av senaste uppdateringen och läs om hur höstens SM ska arrangeras.

Nyhet från Svensk Orientering

Landshypotek Bank och SOFT i samarbete för att fler ska hitta ut

(2020-07-09 01:40)
Hittaut har fått ett rejält uppsving i år med nästan dubbelt så många deltagare hittills som hela förra säsongen. Även på partnersidan har friskvårdssatsningen hittaut fått tillökning, i form av ett samarbete med Landshypotek Bank.

Dags att nominera till Silvastipendiet Care more

(2020-07-03 14:26)
Vi vet att det finns många som verkligen bryr sig, många som lägger särskilt fokus på miljö, inkludering eller jämställdhet. Känner du någon som jobbar extra hårt i dessa coronatider? Nominera i så fall vederbörande till Silvastipendiet Care more.

I september startar Stjärnkampen, en föreningsutmaning för ungdomar 13-16 år. Tillsammans i träningsgruppen genomförs uppdrag med fokus på glädje, gemenskap och utveckling. Varje uppdrag ger en stjärna, och det gäller att samla så många som möjligt.

Nyhet från Svensk Orientering

Digital träff - tema utbildning samt barn och ungdom

(2020-06-30 15:42)
Svenska Orienteringsförbundet bjuder in till en digital träff med tema utbildning samt barn och ungdom.

Nyhet från Svensk Orientering

Utbildningar i höst pausas på grund av coronasmittan

(2020-06-29 11:12)
Svenska Orienteringsförbundet pausar en rad utbildningar som skulle ha genomförts till hösten. Anledningen är coronapandemin och risken för smittspridning i samband med utbildningstillfällena.

Nyhet från Svensk Orientering

Så fördelas krisstödet till distrikten

(2020-06-17 12:01)
En stor del av krisstödet till svensk orientering, nästan 1,8 miljoner, ska gå till landets 23 distriktsförbund. På tisdagskvällen hade förbundet och distrikten ett möte där det bland annat informerades om fördelningen av stödpaketet.

Sommartider

(2020-06-17 08:29)
Mitt i juni, sommartider och därmed semestertider. Västergötlands OFs kansli bemannas oregelbundet och tidvis glest under sommaren men vid brådskande ärenden går personalen att nås.

Nyhet från Västergötlands Orienteringsförbund

VOF tar del av statligt stöd

(2020-06-17 08:28)
Efter att Coronapandemin lamslagit stora delar av idrottandet under mars beslutade regeringen tidigt att skjuta till 500 MSEK i extra stöd till idrotten. Nu har medlen fördelats och även Västergötlands OF får en del av kakan.

Nyhetsbrev nr 5 2020

(2020-06-17 08:00)
Nyhetsbrev nr 5 2020 från Västergötlands OF finns publicerat!

Ungoteket ångar på

(2020-06-16 13:36)
Ungoteket går fortsatt som tåget och nu planeras för en ny omgång med start till hösten. Hoppas många föreningar och framförallt ungdomar är taggade för att haka på och lära sig mer om att skapa orientering!

Nyhet från Svensk Orientering

Minst tre miljoner i krisstöd till landets orienteringsföreningar

(2020-06-15 16:54)
I dag kom besked om vilka föreningar som får del av statens krisstöd. 94 orienteringsföreningar tilldelas drygt 3 miljoner kronor totalt. ”Mycket välkomna pengar, men det kommer att behövas mer stöd framöver”, säger Maria Krafft Helgesson.

E-post: mfk@mariestadsfk.se